Článek

Jarní výroba klobásek a uzení spojené s hrabáním zahrady

Tuto tradici již po několikáté opakujeme, vlastnoručně vyrobené klobásky a salámky všem chutnají!

Základem je kvalitní maso, které společně nakrájíme a na několik dní naložíme. Následuje plnění do střívek a hned další den od rána uzení v naší udírně. To je nejpříjemnější a nejvoňavější část. Letos se navíc udily i ryby, které jeden náš obyvatel, rybář, vylovil v našem rybníku. Uzení bylo v sobotu spojeno s akcí "hrábě", takže jsme do udírny přidali koupené buřtíky, vyudili je a pracanti měli oběd zajištěn. Dohrabávala se zahrada od zbytků listí. Akce byla jako vše u nás dobrovolná, takže přišel ten, kdo měl chuť, čas a dost sil. A v podvečer byly hotové ryby a to jsme si teprve pochutnali!