Článek

Výroba klobásek - to už je tradice!

Klobásky, resp. salámky vlastní výroby děláme už po několikáté. Dnes jsme maso krájeli v teple naší útulné jídelny, zatímco venku zima čarovala!

Klobásky jsou tradicí, ale fazole mungo, které jsme vyzkoušeli někteří vůbec neznali. Jejich naklíčení je snadné a tak si někteří sami mohou vyzkoušet. Na on-line přednášce o zdravé výživě jsme se také dozvěděli o super prospěšném nápoji ze zázvoru a kurkumy, tak jsme ho ke klobáskám popíjeli. Posiluje imunitu! Maso je nakrájené a do konce týdne se bude nakládat, než ho budeme plnit do střívek. Z pekárny nám donesli ochutnávku nových druhů pečiva - to se hodí, pečeme k totiž také prejt. Odpoledne jsme si pustili dojemný film Malé ženy a po jeho shlédnutí přišel k chuti již vychladlý prejt.  A připojujeme fotky z naší zahrady, která se díky jinovatce zcela proměnila.